Om oss

Svovel ble startet i 2006 av illustratør og barnebokforfatter Tora M. Norberg og illustratør,  gründer og aldri hvilende idémaker Anders Nederhoed. I 2007 ble jeg, typograf og grafisk designer, Ellen Renberg med. Etter noen år som et lite illustrasjons- og designbyrå begynte vi å leke med tanken om å starte noe som var mer utadrettet og ga oss mer direkte kontakt med mennesker, i tillegg til at byrået skulle fortsette som før. Det ble ganske tidlig klart at dette måtte ha noe med det vi drev med til daglig å gjøre, noe vi hadde kunnskap om, at vi ikke skulle starte en kafé for eksempel. Og selvfølgelig måtte det bli barnebøker! I 2012 fant vi det perfekte, lille lokalet på Sagene, og Svovel fabrikk & butikk var en realitet. Norges første rene barnebokhandel, noe vi fortsatt tror vi er.

Etter fire flotte år på Sagene, hadde ting endret seg. Anders hadde sluttet, grafisk designer Tine Svae var kommet til og fotograf Paal Audestad kom inn som partner. 

Nytt og større lokale dukket opp, og vi flyttet til Rathkes gate på Grünerløkka. Vi stortrives med å være en del av det unike miljøet med mange andre nisjebutikker her på Løkka.

I mai 2019 begynte illustratør Trine Louise Ween hos oss, og i tre år har det vært hun som har hatt hovedansvaret for butikken og som har bidratt til mange forbedringer i driften. Høsten 2022 sluttet Trine Louise hos oss, for å begynne som ansvarlig for barnebokavdelingen i Norli Universitetsgaten. 

Heldigvis hadde vi høsten 2021 fått et nytt tilskudd til butikk-gjengen, Agnes Thorstvedt. Agnes har utdannelse som tekstforfatter hos Westerdals, og har tidligere jobberfaring med arbeid med barn med diverse utfordringer. Nå jobber hun i en halvtids stilling hos oss.

De du først og fremst møter i den fysiske butikken og her i nettbutikken, er Agnes og meg. Vi har det til felles at vi synes det er viktig og gøy med gode og mangfoldige barnebøker, og vi legger vekt på at både historien og illustrasjonene skal være av høy kvalitet. Vi tror at kunnskap om hva vi selger er viktig, og vi kjenner alle bøkene vi har i butikken og vet hvorfor vi har valgt akkurat disse. Vi synes det er inspirerende og moro å møte hyggelige og interesserte kunder, og vi blir glade av alle de gode tilbakemeldingene vi får i møtet med dere. Takk!

Nettbutikken skal være et tilbud til de som ikke kan komme til oss fysisk. Benytt gjerne muligheten til å nå oss på live chat’en i butikkens åpningstider. Der vil vi være klare til å gi dere gode anbefalinger og svare på spørsmål. 

 Velkommen til Svovel fabrikk & butikk på nett!

 Ellen